joi, 22 octombrie 2015




                       CEL MAI BUN CABINET STOMATOLOGIC!








  • Cele mai recente studii arata ca aproape 70% dintre copii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani au nevoie de un tratament ‪‎ortodontic‬ si un aparat dentar. Daca nu sunt semne vizibile de anomalii dento-maxilare, fiecare copil trebuie consultat preventiv de ‪‎ortodont‬ in jurul varstei de 7-8 ani pentru a vedea daca exista probleme ascunse de crestere a maxilarelor si dintilor in eruptie.
  • Efectele procedurii de albire dentara dureaza chiar si 2 sau 3 ani, totul depinde de respectarea regulilor de igiena dentara.


O consultatie si o discutie cu medicul ‪‎dentist‬ inaintea inceperii scolii este necesara deoarece:

1. Chiar si cu o ‪igiena‬ orala temeinica, placa bacteriana ataca zonele greu accesibile, formand tartrul (de culoare galbuie sau bruna). In cadrul unei consultatii, medicul dentist ii va repeta copilului ce sa faca pentru a avea o igiena orala corecta si completa.

2. In cadrul consultatiei, vei afla care sunt beneficiile tratamentelor de profilaxie a cariei dentare si vei putea opta pentru o ‪igienizare‬ completa (‪‎periaj‬ profesional, ‪detartraj‬, ‪fluorizare‬), care va intari dintii copilului si ii va proteja impotriva atacurilor acide.


3. Unele ‪‎carii‬, in special cele interdentare, sau alte afectiuni nu sunt vizibile cu ochiul liber sau nu sunt dureroase. Pentru depistarea lor la timp si pentru a evita durerile ce se pot finaliza cu vizite la urgenta sau tratamente costisitoare este indicat sa faceti o vizita la o clinica,stomatologica specializata in tratarea copiilor si adolescentilor.

4. Sanatatea si frumusetea zambetului ii vor asigura copilului sau adolescentului tau un plus de incredere in sine si mai multi ‪prieteni‬ la inceputul unui nou an scolar.

5.Spre deosebire de protezele dentare fixe, dispozitivele protetice mobile, cunoscute si ca dentiere, nu sunt fixate definitiv pe arcada / arcadele pacientilor, ci pot fi indepartate pentru a se curata.In prezent raman o alternativa optima si in acelasi timp economica pentru substituirea dintilor in cazul persoanelor edentate total sau partial, ce nu pot sa apeleze la dispozitivele fixe.

6.Mini-implanturile ortodontice ofera o altenativa viabila, eficienta si estetica in tratamentul ortodontic prin eliminarea unor forte nocive si minimalizarea elementelor componente ale unui aparat ortodontic.Mini-implanturile pot fi asociate tuturor tipurilor de sisteme de aparate ortodontice.In comparatie cu implanturile folosite in inlocuirea protetica a dintilor absenti, mini-implanturile ortdontice au mai putine limitari anatomice, iar procedurile de inserare si indepartare sunt mult mai simple. Spre deosebire de implanturile dentare utilizate in scop protetic, care au nevoie de o perioada de osteointegrare, in medie, de 4-5 luni, mini-implanturile ortodontice sunt folosite ca mijloace temporare de ancoraj si nu necesita un timp atat de indelungat de stabilizare in os.
Analog implanturilor dentare, mini-implanturile sunt si ele realizate din titan pur (99%) sau din aliaje de titan (90%).

7. Cercetatorii americani au facut o ‪‎descoperire‬ incredibilă despre procesul de diviziune celulară, fapt care inseamna un pas inainte in a gasi un‪ ‎remediu‬ pentru ‪‎cancer‬.Intr-o lucrare publicata de Nature Cell Biology,Clinica Mayo din Minnesota a spus ca cheia pentru oprirea celulelor canceroase revine unei molecule mici cunoscuta sub numele de ‪miRNA‬, care funcționează în mod eficient ca un semafor roșu.Funcția sa principală este de a permite celulelor sa formeze un anumit tip de proteine, PLEKHA7, care trimit un mesaj de a opri diviziunea celulara - un proces perfect normal care devine periculos și formează tumori în lipsa semnului de oprire miRNA.

8. Gutierele bruxism au rolul de a proteja suprafata dintilor de uzura involuntara datorata frecarii si comprimarii fortate din timpul somnului. Imbracand cele doua arcade, in acest mod, ele impiedica apropierea si contactul direct al dintilor.


9.Dupa efectuarea tratamentului de canal, se recomanda aplicarea unei coroane dentare.Profita de ‪oferta‬ clinicii noastre pentru coroana dentara de zirconiu.

Echipa de ‪‎medici‬ specialisti in ‪‎endodontie‬ din cabinetul nostru stomatologic efectueaza obturatii coronare (plombe) in urmatoarele situatii:
• Tratamentul cariilor aflate intr-o faza initiala, pentru prevenirea extinderii infectiei;
• Tratamentul cariilor avansate pentru limitarea raspandirii infectiei;
• Sigilarea suprafetei ocluzale si a spatiilor interdentale si protejarea acestora de bacterii;
• Obturarea canalelor radiculare in cazul dintilor rupti sau grav deteriorati;
• Completarea tratamentelor de canal necesare pentru devitalizarea dintilor infectati;
• Atenuarea si inlaturarea durerilor de dinti datorate descoperirii dentinei.





Iată cum se foloseşte periuţa interdentară pentru ingrijirea aparatului dentar.

La recomandarile medicului ortodont, pentru protejarea spatiilor interdentale si a suprafetei dentare, precum si pentru prevenirea bolilor parodontale (parodontoze, gingivite):
• Efectuati periajul dupa fiecare masa;
• Utilizati firul interdental;
• Utilizati apele de gura cu o concentratie mai ridicata de fluor.



Unul din alimentele preferate în timpul verii, ‪‎îngheţata‬, poate provoca dureri dentare de scurtă durată, dar foarte intense din cauza temperaturii scăzute mai ales pe dinţii cu carii sau cu o demineralizare a smalţului şi leziuni ale smalţului cu descoperirea dentinei.

Ce trebuie să facem mai ales ‪‎vara‬, dar cu atenţie şi în restul sezoanelor este să evităm consumul exagerat de alimente reci şi dulci, să igienizăm corespunzător mai ales cu paste ce protejează smalţul şi periuţe moi sau medii ca duritate şi să mergem mai des pentru un consult la medicul stomatolog în momentul cand sesizăm o problemă, pentru a preveni apariţia altora mai complicate.


Cum să învăţ copilul să-şi perie dinţii?
Este bine să supravegheaţi copilul în timpul periajului, până învaţă câteva lucruri simple:


--> Utilizaţi o pastă de dinţi fluorurată recomandată de medicul dentist, într-o cantitate cât un bob de mazăre. Supravegheaţi copilul să nu înghită pasta de dinţi.
--> Utilizaţi o periuţă cu peri moi şi periaţi întâi suprafeţele interioare ale tuturor dinţilor, pentru că acolo se acumulează în principal placa bacteriană. Periaţi uşor înainte şi înapoi.
--> Curăţaţi suprafaţa exterioară a fiecărui dinte. Înclinaţi periuţa de-a lungul liniei exterioare a gingiei. Periaţi uşor înainte şi înapoi.
--> Curăţaţi suprafaţa ocluzală a fiecărui molar. Periaţi uşor înainte şi înapoi.
--> Cu vârful periuţei, curăţaţi în spatele fiecărui dinte frontal, de sus în jos.
--> Nu uitaţi să periaţi şi limba!

Numeroşi copii se confruntă cu probleme stomatologice – uneori grave, necesitând chiar extracţia dinţilor - provocate de anumite obiceiuri alimentare permise sau chiar încurajate de părinţi. Unele alimente, considerate foarte sănătoase, pot avea totuşi efecte nocive asupra dinţilor copiilor, iar modul în care sunt consumate este un alt factor de risc pentru dinţi, spun experţii stomatologi.

Astfel, unii părinţi nu le dau copiilor dulciuri în exces, dar le oferă ceea ce cred ei a fi o alternativă sănătoasă, şi anume fructe uscate – caise, curmale, stafide –, pe care copiii le ronţăie întruna între mese.


Or, aceste fructe conţin zahăr într-o formă foarte concentrată; în plus, fiind lipicioase, rămân mult timp pe suprafaţa dinţilor, ducând la deteriorarea acestora.

Experţii îi sfătuiesc pe părinţi să îşi deprindă copiii să bea mai curând apă decât sucuri de fructe sau băuturi răcoritoare, să vegheze la igiena dentară a copiilor şi să îi ducă pe aceştia la control stomatologic cel puţin o dată pe an.

Niciun comentariu: