vineri, 6 februarie 2015




                               
                                                    Prajitura cu vin rosu.


Ingrediente:
100g ciocolata amaruie;
250g faina;
10g cacao;
250g zahar;
2 plicurizahar vanilat;
4 oua;
250g unt sau margarina topita si racita;
100 ml vin rosu;
150g.ciocolata rasa.

Pentru insiropat:
125 ml.vin rosu;

Pentru glazurat:
200g ciocolata de menaj,amaruie;
1 lingura ulei.

Mod de preparare:

1.Pentru aluat se rupe ciocolata in bucatele,se pune intr-o oala,se topeste pe baie de aburi amestecand usor si se lasa la racit.

2.Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt,se adauga zaharul,zaharul vanilat,ouale,untul sau margarina si vinul ros.Ingredientele se amesteca cu mixerul,mai intai la viteza mica si apoi la viteza maxima timp de 2 minute.Se adauga  ciocolata topita si racita,se amesteca si apoi se adauga ciocolata rasa.

3.Aluatul se aseaza intr-o tava 30x40 cm,unsa si se baga la cuptor.

Cuptor electric: cca 180 gr.C (preincalzit;
Cuptor cu aer fierbinte: cca,160 gr.C (preincalzit);
Cuptor cu gaz: trapta 2-3 (preincalzit);
Timp coacere: cca 25 minute.

4.Tava se aseaza pe un gratar,iar prajitura inca fierbinte se insiropeaza cu vin rosu si se lasa la racit.
5.Pentru glazura se rupe ciocolata in bucati si se amesteca intr-o oala pe baie de aburi.Glazura se intinde pe prajitura,se modeleaza cu o furculita si se lasa la intarit. Pofta Buna!



Trimiteți un comentariu