vineri, 6 februarie 2015



                               
                                                    Prajitura cu limette si rom.


Ingrediente:
250g unt sau amrgarina;
1 limetta ( lamaie verde).

Pentru aluat:
300g faina;
3 lingurite praf de copt;
1 plic pudding cu gust de vanilie;
250g zahar;
1 plic zahar vanilat;
3 linguri rom;
4 oua.

Pentru glazura:
2 limette;
200 g zahar pudra.

Mod de preparare: 

1.Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se  spala limettele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja unei limette se rade si se pune intr-o farfurioara la indemana.Se stoarce obtinandu-se sucul.

2.Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si continutul plicului de pudding,se cern intr-un castron si se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat,romul,ouale,coaja rasa si sucul de limette si se adauga untul sau margarina topita.Se omogenizeaza,se intinde pe o tava (30x40 cm,unsa) si se baga la cuptor.

Cuptor electric: cca 180 gr.C (preincalzit);
Cuptor cu aer fierbinte:cca 160 gr.C (preincalzit);
Cuptor cu gaz: trepta 2-3 (preincalzit);
Timp coacere: 25-30 minute.

3.Tava se aseaza pe un grilaj si prajitura se lasa la racit.
4.Pentru glazura,se spala limettele cu apa fierbinte si se usuca.Se rad cojile.Se stoarce sucul de limette si se amesteca cu zaharul pudra,pana  devine un sirop gros.Se adauga coaja rasa de limette,se unge prajitura in mod egal cu acest sirop si se lasa sa se intareasca.

Sugestie: In loc de limette se pot folosi lamai. Pofta Buna!
Trimiteți un comentariu