joi, 5 februarie 2015



                                             Prajitura cu nuca.





Ingrediente: 

Pentru aluat:

250g unt;
150g zahar;
2 plicuri zahar vanilat;
1 varf de cutit cu sare;
4 oua;
200g faina;
1 lingura cacao;
2 lingurite praf de copt;
1 lingurita scortisoara macinata
80g nuci taiate felii subtiri.

Pentru decor:

2 plicuri glucoza cu gust de caramel;
20 nuci.

Mod de preparare:

1. Pentru aluat se amesteca untul cu mixerul la viteza maxima,se adauga zaharul,zaharul vanilat si sarea.Se amesteca pana cand se formeaza o masa omogena.

2.se adauga treptat ouale (fiecare ou la aporximativ 1/2 minut).Faina se amesteca cu cacaoa,praful de copt si scortisoara si se inglobeaza treptat in amestecul obtinut anterior,amestecand cu mixerul la viteza minima.Apoi se adauga nucile taiate marunt.

3.Aluatul se aseaza pe o tava unsa (30 x40 cm) si se baga la cuptor.

Cuptor electric cca.180 gr. C (preincalzit)
cuptor cu aer fierbinte:cca.160 gr.C (preincalzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2-3 (preincalzit) 
Timp de coacere: cca: 25 minute.

4. Dupa coacere,tava se aseaza pe un grilaj pentru prajituri si se lasa la racit.
5.Pentru glazura se procedeaza conform instructiunilor de pe plic,se unge prajitura,se taie felii si se orneaza cu nuci. Pofta Buna!
Trimiteți un comentariu