vineri, 10 iulie 2015





                            Bucovina,frumoasa atractie turistica.






Ținutul Bucovinei a făcut parte sub denumirea de ”Țara de Sus” din Principatul Moldovei până în anul 1774, când 10.442 km din partea de nord-vest a Principatului sunt anexați de către Imperiul Habsburgic, devenind provincie a acestuia din urmă. În anul 1949 acest teritoriu devine Ducat cu capital la Cernăuți, iar la 28 noiembrie 1918 Dieta Bucovinei din Cernăuți hotărăște unirea cu Patria–Mamă România. La data de 28 iunie 1940, în urma semnării Pactului Ribbentrop-Molotov, partea de nord (județele Storojineț și Cernăuți) împreună cu Basarabia și Ținutul Herța, să fie ocupate de U.R.S.S. Istoria acestui ținut nu poate fi cuprinsă în opt rânduri ci doar rezumată. Suferințele, nedreptățile și alte atrocități morale ori materiale îndurate de locuitorii Bucovinei pot fi iertate dar niciodată uitate și nicidecum prezentate atât de sumar. Datele de mai sus reprezintă repere schematice pentru o lume grăbită și amorțită din punct de vedere al noțiunilor de ”patriotism” și ”naționalism”! - Lucian Ștefan, ATE Bucovina




Imi doresc o noua experienta sa o traiesc si sa vizitez Bucovina,n-am fost niciodata si din auzite si vazute cu siguranta este o experienta unica si de neuitat.daca voi ajunge sa o vizitez,cu siguranta voi descoperii ,cele mai interesante lucruri,voi vizita ,cele mai frumoase locuri si voi face multe poze,pentru a le pastra amintire.Cu siguranta in aceste locuri superbe,multe persoane vor si isi doresc sa ajunga si cu siguranta chiar daca au fost o data de 2 ,3 ori in viata,cu timpul isi doresc sa mai merga inca de nenumarate ori,deoarece raman cu o parere,viziune si amintire foarte placuta.In aceatsa vacanta mi-asi dori sa merg impreuna cu sotul si cu cati-va prieteni.

Mănăstiri:

Începând cu dinastia Mușatinilor, în Bucovina (tabara familia) sunt construite mănăstiri de către domnitori și boieri moldoveni, amintindu-i pe Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Petru Rareș, Ștefan Tomșa, Alexandru Lăpușneanu, familia Movileștilor, mănăstiri având fiecare culoarea sa specifică: Voroneț (albastru), Humor (roșu), Sucevița (verde), Moldovița (galben) și Arbore (combinație de culori).Poti gasi atat zone turistice fumoase cum ar fi Manastiri,peisaje,cat si VitalitySpa (spa-uri),Best Western Bucovina (cazari in zone frumoase si atractive): Exista un loc in lumea aceasta. un loc in care se duc visele dupa rasaritul soarelui. Acolo unde voievodul Stefan cel Mare si-a visat manastirile si mesteri plini de har le-au zidit si le-au invesmantat in albastrul cerului. Bucovina este atat de aproape de tine!

Si chiar in inima ei, la raspantii de drumuri, te asteapta Hotelul Best Western Bucovina, locul unde traditia, obiceiurile dar si eleganta sunt la ele acasa, un loc unde chipurile zambitoare si vestita bucatarie bucovineana va vor face sa simtiti magia acestor locuri. De la noi se vad obcinile aplecate peste orizonturi, se aud cantece ca-n vremurile stravechi, se simte mirosul de cetina.

Aflat in orasul Gura Humorului, la 35 de km de Suceava si la 5 km distanta de Manastirea Voronet si 4 km de Manastirea Humorului, inconjurat de obcini domoale, hotelul Best Western Bucovina **** va fi poarta dumneavoastra de intrare in lumea fantastica a obiceiurilor si traditiilor din acest tinut de basm.
Bucovina o asfel de vacanta!
Hai În Țara de Sus
Unde Domnul a dus
O bucată din Rai.


Niciun comentariu: