miercuri, 4 februarie 2015

Prajituri dulci si gustoase.

           
                                                 



                                 Gogosi cu pudding si mere;




Ingrediente :

Pentru aluatul cu branza dulce si ulei: 150g faina;
4 lingurite praf de copt;
75 g  branza dulce
50 ml lapte;
50 ml ulei;
40g zahar;
1 plic zahar vanilat;
1 varf de cutit cu sare.

Pentru umplutura cu mere:
1 mar;
2 linguri suc de lamaie;
1 L ulei.

Pentru umplutura de pudding: 

1/2 plic pudding cu gust de vanilie;
20 g zahar;
250 ml lapte.

Pentru decor -zahar pudra.

Mod de preparare:

1.Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si se cern intr-un castron.Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca cu un mixer la viteza maxima,pana devine un aluat omogen.

2.Pentru umplutura cu mere,se curata marul,se taie in jumatate,se scot samburii,se taie in 12 cubulete,care se stropesc cu suc de lamaie.

3.Aluatul se imparte in 12 buc.Fiecare buc. de aluat  se umple cu cate cubulet de mar si se preseaza bine.Se formeaza 12 sfere care se prajesc i ulei incins.Se scot cu o spumiera si se aseaza pe hartie pentru copt sau un platou.

4.Pentru umplutura se se pregateste pudding-ul ,conform instructiunilor de pe plic,apoi se lasa  la racit amestecand continuu.

5.Cu ajutorul unui dispozitiv de injectare se introduce pudding-ul in gogosi.Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra. Pofta buna!
Trimiteți un comentariu